ŞEKER AHMET PAŞA: Hayattayken, Paris’te bulunan dünyaca ünlü Louvre Müzesi’ne eseri kabul edilen ilk Türk ressamdır. Resmin en dikkat çekici özelliği ise; sepetteki ayva ve narların geometrik açıdan dizilişi ve birbirleriyle oluşturduğu kompozisyondur. Narlar ve Ayvalar Adlı Diğer bir özelliği ise, ışığın ve renklerin birbiriyle oluşturduğu uyum ve resmin gerçekçi duruşudur. Osman Hamdi Beyin hocası Jean Leon Gerome , kendisine üstat( mon maitre) diye hitap edermiş. Farınsa Devlet Nişanı ( Leogion d’honneur) ile onurlandırılmıştır.
OSMAN HAMDİ BEY: İlk Türk arkeoloğu, .Çağdaş Türk müzeciliğinin kurucusu, İlk Türk ressamlarından biridir. Türk resminde figürlü kompozisyon kullanan ilk ressam olarak tarihe geçmiştir. 188ğ yılında Güzel Sanatlar Akademisi Sanayi_i Nefise Mekteb-i Alisi’ni ve İstanbul Arkeoloji Müzesi’ni kurdu ve müdürlüklerini de üstlenmiştir. 1884 te antik eserlerin yurt dışına çıkarılmasını yasaklayan Asr-ı Atika Nizamnamesini çıkarttırarak yürürlüğe koymuştur. Önemli eserleri: Kaplumbağa Terbiyecisi, Kahve Ocağı, Kuran Okuyan Kız.
FİKRET MUALA SAYGILI: Fikret Muala’nın Picasso’nun verdiği tabloyu bir rakı parasına sattığı bilinir. Bazı eserleri: Oturan Adamlar, Kafe, Marsilya’da Fransız İşçileri Bir Kahvede, Haliç ve Süleymaniye, Paris’te Bir Sokak, Baloncu ve Balıkçı.
BEDRİ RAHMİ EYÜPOĞLU: Türk, ressam ve şairdir. Geleneksel süsleme ve halk el sanatlarından seçtiği motifleri yapıtlarında başarılı bir şekilde kullanmıştır. Halk dilinden ve şiirinden aldığı öğeleri kendine özgü bir biçimde kullanarak halk diline yaklaşma çabasını sürdürmüştür. Bu özellikleriyle şiirleri, resimleri büyük bir benzerlik göstermektedir. Gezi ve deneme yazılarında ise gündeminde olan halk kültürü, halk sanatı konularındaki görüşlerini sergilemiştir. Önemli bazı eserleri: Köylü Kadın, Nallanan Öküz, Karadut Satıcısı, Çömelmiş Köylü ve Ankara’nın Kavakları.
ABİDİN DİNO: Nazım Hikmet’in şiir ve oyun kitaplarına kapak desenleri çizmiştir. Fransa Plastik Sanatlar Birliği onur başkanlığı, New York Dünya Sanat Sergisi danışmanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. Bazı yapıtları: Atom Korkusu, Savaş ve Barış, Çıplaklar, Dört Kent, Dağ-Deniz.
İBRAHİM ÇALLI: Osman Hamdi’nin asistanıdır. Atatürk’ün isteği üzerine Etnoğrafya Müzesi’nde bir sergi açmıştır. Sergide Zeybekler tablosunu gören Atatürk, Çallı’ya “Biz Kurtuluş Savaşı’nda yemeye ekmek bulamıyorduk, senin resmindeki atlar nasıl semirmiş böyle?” diye sorar. Usta ressam ise malzemelerini alır ve hemen tablosundaki atı bir deri bir kemik hale getirir. Önemli bazı eserleri: Atatürk Portresi, Avluda oturanlar, Balıkçılar ve Zeybekler.